Wat is appelazijn - waar kan je het kopen

Wat is appelazijn?

Appelazijn is een natuurlijk middel dat gemaakt is van het sap van appels. Doordat het van appels is gemaakt, kan het een zure smaak bevatten. Echter kan het een goede toevoeging zijn aan jouw dagelijkse dieet, doordat het azijn een positieve werking heeft op zowel jouw lichaam als de functies van het lichaam. Daarnaast zou het als schoonmaakmiddel kunnen dienen. Het is daarom goed om verder in deze azijnvorm te duiken en te zien wat het ons te bieden heeft.

De geschiedenis van appelazijn berust op toeval

Appelazijn is per toeval ontdekt. Azijn werd in die tijd alleen van druiven gemaakt, maar men moest het door omstandigheden ook gaan proberen met andere voedingsproducten. Van hieruit zijn de appels erbij betrokken en is men begonnen met het produceren van het azijn. Hiervoor moet appelsap gaan gisten, waardoor suikers omgezet worden in alcohol. Op deze manier ontstaat wijn, waarbij later lucht toegevoegd wordt. De alcohol wordt hierdoor omgezet in zuur en het azijn is geproduceerd. 

Twee varianten van het azijn te verkrijgen op de markt

Daarbij kan ook een onderscheid gemaakt worden tussen troebele en heldere azijn. Troebele appelazijn ontstaat vanuit ongefilterde azijn. Hierin zitten de meeste werkzame stoffen, zoals vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren. Het mag er dan wellicht minder smakelijk uitzien, het kan jouw lichaam wel extra ondersteuning bieden bij de werking van verschillende functies. De heldere variant wordt gefilterd, waardoor veel van deze stoffen verloren gaan. Het heeft dus een minder heilzame werking en je zult hierdoor vooral in het begin minder resultaat merken.

Verwerking in veel recepten van ons dagelijks dieet

Zodra je jouw appelazijn hebt gevonden, zijn er verschillende manieren om het azijn te verwerken in jouw voeding. Zo zou je er een dressing van kunnen maken voor over de salade. Voor de smaak zou je er dan eventueel nog extra olijfolie, knoflook of mosterd aan toe kunnen voegen. Daarnaast kun je jouw vlees of vis marineren met het azijn. Een zachtere smaak kan daarbij bereikt worden door honing toe te voegen. Met een kleine hoeveelheid per dag heb jij niet alleen lekkere recepten, maar kun je ook jouw gezondheid verbeteren.

Help appelazijn bij het verhelpen van veel klachten?

Een overmaat aan appelazijn kan echter nadelige gevolgen hebben voor jouw gezondheid. Zo kun je bijvoorbeeld last krijgen van je maag, waardoor misselijkheid, maagzuur en diarree als gevolg uit kunnen komen. Wanneer je echter twee eetlepels per dag tot je neemt, kun je veel bereiken. Zo helpt het azijn bij het afvallen, stabiliseert de bloedsuikerspiegel, bestrijdt het middel bacteriƫn, bevordert het de gezondheid van ons hart, kan het de kans op kanker verminderen, helpt het bij maag- en darmproblemen en geeft het ons extra energie bij vermoeidheid. Appelazijn kopen kan op byfit.nl of een soort gelijke website! Hierdoor kan je met het gebruik van het azijn jouw leefstijl verbeteren en daarnaast een hoop klachten tegengaan of verminderen, waardoor je jouw dagelijkse werkzaamheden niet opzij hoeft te zetten.