Gorilla Wear Fight Gear – MMA Sparring Gloves Black Review

fighting gear

Sinds ik lang geïnteresseerd ben in Martial Arts en MMA ben ik gaan zoeken door de Gorilla Wear Fight Gear sectie. Daar vond ik de Gorilla Wear Fight Gear MMA Sparring Gloves. Ik heb de zwarte versie besteld, en ze waren snel aangekomen. Dit is mijn ervaring met de MMA Sparring Gloves van Gorilla Wear Fight Gear.

Ontwerp:

De handschoenen zelf zijn bedekt met een gladde zwarte koolstofbekleding. Door de verstevigde bovenvulling van hoge dichtheid schuim heeft de handschoen een soort onregelmatige glans die afschrikwekkend overkomt op iedereen met wie ik ermee heb gestoeid. Het belangrijkste is echter dat het er stoer uitziet. Je wilt toch ook niet de ring (of achthoek) ingaan met bokshandschoenen die je er onnozel uit laten zien?

De handschoenen zijn zwart, en het merk van het bedrijf staat geprint in wit over de padding voor de knokkels. Het merk staat daarna opnieuw in rood geprint over de glitterband voor de polsen. Het gebruik van rood en zwart samen is meestal om je design wat edge te geven. Het zijn twee tinten die sterk aankomen, aangezien rood meestal de betekenis van bloed of woede overbrengt, en zwart die van duisternis en donker.

Omdat het een zeer opvallende combinatie is, kunnen ze ook een gevoel van macht overbrengen. Samen geven ze bovendien de indruk van brandende kolen of hout, wat men laat denken aan “Vuur en vernieling”. Het vasthouden aan deze twee kleuren is gebruikelijk voor ontwerpers die iets willen creëren dat er krachtig uit ziet. Het felle wit geeft dan ook een contrast aan.

Waarom werkt dit ontwerp? De reden is simpel; vechten is een sport van reactie, passie en agressie. Maar Martial Arts en vechtsporten zijn niet noodzakelijk een slechte zaak, omdat er veel sportiviteit, respect en eer aan verbonden zijn. Het zwart en rood laten de agressieve aard van de sport zien, maar het wit laat zien dat er ook positieve elementen aan MMA zit. Dit is de reden waarom dit een van de meest voorkomende kleurenschema’s in bokshandschoenen is.

Kwaliteit:

Het zwart van de handschoen heeft een ruwe textuur. Het is bedekt met een koolstof bekleding met een vierkant patroon, die de handschoenen helpen hun duurzaamheid te behouden ondanks alle ruwe dingen die je ze kunt aandoen. Geloof me als ik zeg dat ik absoluut de zware zak en de lichte zak heb afgeranseld met deze dingen, voor meerdere dagen achter elkaar, en tot nu toe heb ik er nog geen krasje op gezien. Zelfs het witte logo op de knokkels is nog niet dof geworden – het is kristalhelder, eigenlijk.

Ik sloeg zo vaak tegen de zware en lichte bokszak dat ik een tintelend gevoel kreeg van hoe rood mijn knokkels werden, en toch was er geen spoor van schade op de handschoen. Deze dingen zijn taai.

Ik merkte wel één ding op, en dat is dat de polsbandjes die de handschoenen rond je arm houden zich een beetje kunnen verschuiven des te langer en harder je slaat. Toen ik bijvoorbeeld meerdere jabs en voorwaartse slagen probeerde te doen tegen de lichte bokszak, merkte ik dat de handschoen rond mijn linkerhand iets losser kwam te zitten door het verlies van grip in de band. Het was niets ergs, en het ruïneerde zeker niet mijn plezier van het gebruiken van de handschoenen, maar ik moest het noteren.

Gebruik:

In de loop van de laatste paar maanden heb ik deze MMA-handschoenen gebruikt voor verschillende slagoefeningen. Ik heb er boks-, Muay Thai en Karate slagen mee geoefend, allemaal om te zien welke goed aanvoelden, en ik moet zeggen dat ik vind dat deze handschoenen divers zijn in hun gebruik. Het is waar dat ik liever een paar grote bokshandschoenen zou hebben als ik boksen beoefen, maar deze handschoenen voldoen daar prima voor, en wat Karate en Muay Thai betreft, daar waren deze handschoenen ook best geschikt voor.

Conclusie:

Persoonlijk raad ik deze handschoenen aan aan zowel mensen die zich willen bekwamen in de vechtsport als aan mensen die er al behoorlijk ervaren in zijn. De prijsklasse is ongeveer hetzelfde als waar ik mijn eerste paar MMA-handschoenen van kocht, en het is niet erg duur voor de kwaliteit die je krijgt.
Ik ben van plan om deze handschoenen te combineren met een paar Gorilla scheenbeschermers, zodat ik en mijn vrienden het kunnen uitvechten in de sportschool met vuisten en trappen.

Misschien vind je ook leuk...